Stipendiater utsedda för 2014

Marina Andersson

Marina Andersson Foto: Niclas Malmborg

Årets evangelist, Marina Andersson:

Marina Andersson är en Jesuscentrerad och mångfacetterad inspiratör, brobryggare, teolog och pedagog som med smittsam entusiasm och handlingskraft, imponerande kunskap och kreativitet samt ett aldrig sinande engagemang, utmanar och utrustar kristenheten att ta barns andliga behov på allvar.

 

 


Mikael Grenstedt. Foto: Niclas Malmberg

Mikael Grenstedt Foto: Niclas Malmborg

Årets evangelist, Mikael Grenstedt:

Mikael Grenstedt är en passionerad och ödmjuk evangelist. Han har i sitt arbete som präst i Bäckbykyrkan Västerås tagit flera initiativ när det gäller att nå ut till människor med olika bakgrund och behov. Han har även startat flera ekumeniska bönesamlingar och är en person som hjälper vilsna människor att hitta hem.

 

 

 

Jonatan Risberg Foto: Niclas Malmborg

Jonatan Risberg Foto: Niclas Malmborg

Årets evangelist, Jonatan Risberg:

Jonatan Risberg är en helhjärtad vardagsevangelist som drivs av en kompromisslös överlåtelse till Kristus. Han har en längtan att föra Jesu kärlek och kraft känd på gator och torg. I sitt kreativa arbete som manusförfattare och filmregissör vill han se kristenheten i Sverige omvänd och upprättad.

 

 

 

 

Carolyn Arthur, Internationell direktor, Mediaserve. Foto: Niclas Malmborg

Carolyn Arthur, Internationell direktor, Mediaserve.
Foto: Niclas Malmborg

Årets organisation, Mediaserve:

Mediaserve är en internationell missionsorganisation som arbetar i tolv länder med visionen att utbreda Guds rike genom att förse lokala församlingar och evangelister med Guds levande ord. Genom moderna medier och distribution av kristen litteratur gör man Kristus känd. Ofta sker det i länder där människor förföljs för sin tro.

 

 

 

 

Rosie och Lennart Åsberg. Foto: Niclas Malmborg

Rosie och Lennart Åsberg. Foto: Niclas Malmborg

Årets hedersevangelister, Rosie och Lennart Åsberg:

Rosie och Lennart Åsberg har under flera årtionden med målmedvetenhet och brinnande iver försökt att i de mest skilda sammanhang nå människor med evangeliet. Det har skett i kampanjer, genom bokevangelisation och TV-arbete. Många människor i vårt land har genom deras insatser lärt känna Jesus Kristus till frälsning, förnyelse och upprättelse.