Stipendiater utsedda för 2012

 

Emanuel Minos, foto: Torbjørn Greipsland, KPK

Emanuel Minos

Emanuel Minos är nestorn bland nu levande skandinaviska predikanter. Han är född 1925 och blev som barn adopterad av norska pingstmissionärer. Under det andra världskriget var han aktiv i den norska motståndsrörelsen. Senare kom han att studera teologi i Storbritannien och USA och han är teol dr. Mest känd är han för sina otaliga predikoresor i Skandinavien där han med sin starka profetiska och eskatologiska förkunnelse har kommit att påverka många.

 

 

 

Simon Manfredsson, foto: Streetchurch

Simon Manfredsson

Simon Manfredsson är verksam och en av ledarna inom organisationen Street Church, ett nätverk av kristna från olika kyrkor, som brinner för att sprida Biblar och därigenom nå dagens sekulariserade människor med evangelium. Det gör de genom att vara ute på gator och torg under sena fredags- och lördagsnätter och samtala med människor och bjuda dem på fika. Framför allt har deras evangelisationsinsatser på de årliga Hultsfredsfestivalerna blivit uppmärksammade.

 

 

 

Marcus och Hanna Blom, foto: gntap

Hanna och Marcus Bloom

Hanna och Marcus Bloom leder sedan 2004 missionsorganisationen ”Good News To All People” vars fokus är att nå världens onådda folk med evangelium. Sedan starten har de genomfört evangelisationskampanjer i flera länder och fått se mer än 100 000 människor uppleva befrielse och komma till tro på Jesus Kristus. De är bosatta i Sävsjö men reser regelbundet och anordnar Jesus festivaler och konferenser framför allt i stora städer.

 

 

 

Peter Paulsson, foto: Open Doors Sverige

Open Doors Sverige

Missionsorganisationen Open Doors startades 1955 av holländaren Brother Andrew med visionen att betjäna kristna som är isolerade och som utsätts för förföljelse på grund av sin kristna tro. Organisationen blev välkänd genom sin bibelsmuggling till länderna bakom den dåvarande “järnridån”. Under senare år har man fortsatt med bibelspridning till bl.a. arabvärlden. Man har idag över 500 medarbetare som bistår förföljda kristna i 60 länder. Open Doors Sverige ligger i Örebro och leds av Peter Paulsson.