Stipendiater utsedda för 2011

Stipendiater utsedda för 2011

Evangelistfondens styrelse har den 9 februari offentliggjort stipendiaterna för 2011. Sammanlagt delar fonden i år ut fem stipendier. Varje stipendium är på 15 000 kr.

I Sverige går stipendierna till en organisation med evangelisationsinriktning och till årets evangelist. I kategorin hedersevangelist delas det denna gång ut två stipendier. En nyhet är att det även delas ut ett stipendium till en ung evangelist från Norge.

De prisbelönta hedersevangelisterna är Eva Spångberg och Fred Nyman. Övriga pristagare är Pannkakskyrkan Sverige, som blir årets evangelisationsorganisation. Jenny Fredén får stipendium som årets evangelist i Sverige,och Elisabeth Hønsvall Holm blir årets evangelist i Norge.

Evangelistfonden, Roger Larssons stiftelse för evangelisk tro och mission, har sedan starten 2007 arbetat med träning av evangelister och utdelning av stipendier för att hjälpa unga människor att finna vägen till tjänst för Guds rike. I år är det fjärde gången som stipendier delas ut.

Årets stipendier kommer att delas ut av Roger Larsson vid Evangelistfondens festhögtid, lördagen den 19 mars kl. 18.00 på Frälsningsarmén i Uppsala.

Kortfattad presentation av Årets stipendiater

Årets evangelist Sverige

Årets evangelist Sverige: Jenny Fredén Foto: Hemmets Vän

Årets evangelist Sverige: Jenny Fredén, Jönköping.

Jenny Fredén är ungdomskonsulent vid Svenska Missionskyrkans kansli för Östra Götalands distrikt och arbetar bland annat med ungdomsledarstöd, evangelisation, läger och konfirmationsundervisning. Tidigare har hon varit ungdomsledare i Hönö missionskyrka och evangelist i Immanuelskyrkan i Stockholm. Hon har även studerat och deltagit i S:ta Klara kyrkas diakonala arbete i Stockholm. Jenny Fredén är född 1982 och kommer från Hönö .

 

 

 

 


Årets evangelist Norge

Årets evangelist Norge: Elisabeth Hønsvall Holm

Årets evangelist Norge: Elisabeth Hønsvall Holm, Alta Norge.

Elisabeth Hønsvall Holm arbetar som evangelist i Alta och reser i Finnmark för att förkunna och uppmuntra församlingar där. Hon är styrelsemedlem och anställd av PBU Norge, Norska Pingströrelsens ungdomsorganisation och utvecklar deras arbete i Nord Norge. Hon är även deltidsanställd i pingstförsamlingen i Alta. Elisabeth Hønsvall Holm är född 1984.

 

 

 

 


Årets organisation: Pannkakskyrkan

Pannkakskyrkan: Samuel Lundström & Josefin Söderstjärna Foto: Hemmets Vän

Årets organisation: Pannkakskyrkan.

Pannkakskyrkan är ett kreativt ekumeniskt evangelisationsarbete som vuxit fram i Uppsala och som fortsätter att växa fram runt om i Sverige. Visionen är att göra Jesus synlig i ungdomsvärlden genom evangelisation. Detta genom att bjuda på nygräddade pannkakor ute på stan och nå ut med Guds kärlek till en ung generation. Man arrangerar även unionsträffar för Pannkakskyrkorna och gör turnéer runt om i landet. Pannkakskyrkan startades 2006 av ungdomar från olika kyrkor. Ledare är Josefin Söderstjerna, född 1984 och Samuel Lundström, född 1983.

 

 

 

 

 


Årets Hedersevangelist

Årets Hedersevangelist: Eva Spångberg Foto: Hemmets Vän

Årets Hedersevangelist: Eva Spångberg.

Eva Spångberg bor och verkar i Gamla Hjälmseryd i Småland. På gården Björkelund har hon byggt en trämodell av Jerusalems tempel och levandegjort Bibelns berättelser i skulpturer och sniderier. Med sin förkunnelse i trä väcker hon ständigt intresset för evangeliet hos nya generationer. Flera av hennes konstverk utsmyckar olika kyrkor i Sverige. Eva Spångberg är född i Skäfthammar 1923.

 

 

 

 

 

 


Årets Hedersevangelist

Årets Hedersevangelist: Fred Nyman Foto: Hemmets Vän

Årets Hedersevangelist: Fred Nyman.

Fred Nyman är född 1934 i Tenala, Finland. Han började predika när han var 16 år. Först arbetade han som evangelist och pastor i flera församlingar i Finland. Familjen reste till Tanzania 1963 där Fred Nyman missionerade främst via litteratur och massmedia. Tillsammans med frun Gunnel startade han 1974 radiostationen RHM som är IBRA Radios station i Afrika. Stationen har sedan dess utvecklats till att idag sända på ett 50-tal språk i Afrika. Han har grundat ett massmediacenter i Arusha för att utbilda radio- och tv-producenter som idag är anslutet till internationella pingströrelsen via FPCT . Fred Nyman var internationell chef för IBRA Radio 1988 till 1992, i en tidsperiod där IBRA började sända via sovjetiska stationer. Fred Nyman bor idag i Tibro tillsammans med fru Gunnel.