Stipendiater utsedda 2009

Evangelistfondens styrelse har beslutat om följande stipendiater:

 

Algot Niklasson har tilldelats Evangelistfondens hederspris 2009. Bilden är från en tidigare träff med Roger Larsson

Årets Evangelist:
Joel Sjöberg, Örebro
Ewa-Marie och Markus Kihlagård, Halmstad

 

Hedersstipendium:
Algot Niklasson, Göteborg

 

Evangelisationsorganisation:
Missionsbåten Shalom, Oskarshamn

Stipendierna är på vardera 15000 SEK och delas ut vid Evangelistfondens Festhögtid vid Frälsningsarmén i Uppsala 28 februari. Det är nu andra året som Evangelistfonden, grundad av Roger Larsson, delar ut stipendier och i år har stipendierna utökats till fyra, då styrelsen också beslutat att uppmärksamma även en organisation.

Fakta om Stipendiaterna

Årets Evangelist 2009

Joel Sjöberg Örebro

Joel Sjöberg är en ung mediaevangelist och kristen bokförläggare i Örebro. Härifrån sprider han varje år ett rikt urval av litteratur för kristen uppbyggelse och kreativ evangelisation som berör människor både i och utanför kyrkliga sammanhang.
Joel Sjöberg bär även en kallelse som förkunnare och är församlingsledare för Örebrokyrkan som är en församling med evangelisationsinriktning.
Han har skrivit boken Var brinnande för Gud (KG förlaget. 1998)
Joel Sjöberg är född 1976 och är gift med Shkurte och de har två barn.

Ewa-Marie och Markus Kihlagård Halmstad

Kihlagårds är sedan år 2000 ledare för Frälsningsarméns kår i Halmstad. Under tiden har församlingen växt med ett trettiotal medlemmar till över 100. Under deras ledarskap har ett stort socialt nätverk och ett betydande barnarbete byggts upp.

Evangelistfondens Hedersstipendium 2009

Pingstevangelist Algot Niklasson, Göteborg

Som en ung man fick Algot Niklasson vara ett Guds redskap när en väckelsevind svepte fram med omvändelser till Gud och manifestationer av helanden och andlig kraft.
Algot Niklasson förkunnande ett bibelorienterat budskap med en tydlig eskatologisk dimension och längtan efter Jesu återkomst. Den eldiga inlevelsen och karismatiska utstrålningen utmanade alla som kom inom hörhåll. Väckelseskedet började cirka 1949 och varade med kraft ett fåtal år och har kallats Förnyelseväckelsen. Genombrottet har visat sig svårt att upprepa i vårt land och väckelsens karaktär och dess turbulenta avslutning har gett Algot Niklasson en stjärnstatus bland förkunnare.
Algot Niklasson är född 1927 och uppvuxen på Rörö. Han är författare till boken Väckelsen är här (Förlaget Filadelfia 1951) Han lever idag ett stilla liv i Västra Frölunda tillsammans med sin hustru Gunvor.

Evangelisationsorganisation

Missionsbåten Shalom som genom sin mångåriga verksamhet – ofta i det tysta – har spridit evangeliet till stort antal människor genom allt ifrån bryggmöten till bibelstudier och frimodig förkunnelse ombord på båten oavsett samhällskikt och ålder.