Stipendiater utsedda 2008

Styrelsen för Roger Larssons Evangelistfond har beslutat om tre evangelister som ska motta stipendium från Evangelistfonden vid ett högtidsmöte den 1 mars i Frälsningsarmén Uppsala. De tre stipendiaterna är diakon Hans Hernberg-Bratt, Stockholm, ungdomsevangelisten Viktor Paulsson, Visby och ett ”hedersstipendium” till evangelisten Barbro Wallin, Alfta.
Stipendierna delas ut vid en stor fest i Frälsningsarmén Uppsala om drygt en månad.

Evangelistfonden startades våren 2007 i samband med releasen av Roger Larssons bok ”Tid att lyssna”. Under året har Roger Larsson besökt ett 50-tal församlingar med samma budskap och samlat in gåvor till fonden. Dessutom har Roger Larsson avstått allt honorar från boken, vilket i stället tillfallit fonden. Syftet med fonden är att skapa ett kapital där stipendier kan betalas ut till enskilda evangelister och organisationer som verkar för klassisk evangelisk tro och mission och är en uppmuntran för att återupprätta den klassiska evangelisttjänsten.

Stipendiaterna:

Hans Hernberg Bratt arbetar som diakon i Sankta Klara Församling i Stockholm och är framförallt engagerad i det personliga mötet och samtalet med utslagna, missbrukare och behövande som finns i Stockholms centrala delar.

Victor Paulsson arbetar på Frälsningsarméns kår i Visby och är en uppskattad ungdomsevangelist både i och utanför Frälsningsarmén och har genom sitt kontaktnät och sina innovativa satsningar nått en stor grupp människor.

Barbro Wallin är väl känd i Sverige och har under flera årtionden varit och är fortfarande en av Pingströrelsens mest framträdande kvinnliga evangelister. Barbro och hennes framlidne make Åke blev något av en symbol för kallelsen och tjänsten evangelist.

Stipendierna delas ut vid ett högtidsmöte i Frälsningsarmén i Uppsala, lördag den 1 mars klockan 18. Roger Larsson kommer då dela ut fondens första stipendium.

Celeber gäst till ceremonin blir den unge gitarristen Robert Karlsson som är en av nordens främsta gitarrister i sin generation. Han har en gedigen utbildning som konsertgitarrist. År 2006 fick han motta ett internationellt solistpris i Malmö. Samma år tilldelades han årets kulturpris av KCM (Kulturcentrum).

Robert Karlsson har uppträtt i radio och i TV, samt givit konserter runt om i Europa både som solist och som kammarmusiker. Han har också tagit masterclass (lektion av en mästare inför publik) med flera olika mästare från hela världen.

Frida Björk är kvällens solist, ackompanjerad av sin make Samuel och Jubalkören sjunger.

För mer information:

Roger Larsson nås närmast via Samuel Wångehag. Tel 0703-733038. De är för närvarande på resa i Finland men kan nås på telefon.

För kommande intervjuer med stipendiater mm – Tel 018-509190

Detta är ett Pressmeddelande