Finländaren som vill ge evangelium till Europa

Tomas Forsbäck, 26 år, bygger ett kontaktnät för mission i Europa. Han är ledare för den finländska organisation Team Action.

Årets evangelist Finland, Tomas Forsbäck, Helsingfors

I år utökar Evangelistfonden sin stipendieutdelning genom att dela ut ett pris till en evangelist från Finland. Priset går till Tomas Forsbäck evangelist och missionär som tillsammans med sin fru bor i Zürich sedan en tid tillbaka. I den andra delen av sin tjänst arbetar han på deltid som pastor i pingstförsamlingen Filadelfia i Helsingfors. Hans hjärta för evangelisation kan härledas till en önskan som han har.
– Jag vill vara med och se en ung kristen generation mobiliseras för evangelisation.

Tala samma språk
Denna vision präglar Tomas Forsbäcks liv och tjänst. Han är med och arrangerar resor där ungdomar under sommarhalvåret får resa ut i Europa på Summer Challenge och predika. Evangelisation där de medresande ungdomarna själva får vara med och utveckla konserter, dans, multimedia och drama. Tomas Forsbäck menar att kristna ungdomar själva kan möta sina jämnåriga på ett förtroendeingivande sätt och på ett plan där man talar samma språk. Själv har han alltsedan frälsningsögonblicket som femtonåring naturligt delat med sig av sin tro. När han fick ett telefonsamtal där det konstaterades att han hade tilldelats stipendiet blev han förvånad, dock är Tomas både mycket tacksam och glad.
– Jag tror att evangelisttjänsten spelar en viktig roll i Guds rike. Den har tyvärr dock ofta blivit marginaliserad i församlingarna. Därför är initiativet att bejaka och uppmuntra evangelister.

Text: Evangelistfonden och ID Media

Foto: Evangelistfonden