En frisk fläkt i svensk kristenhet

När styrelsen för Evangelistfonden offentliggjorde årets mottagare av Evangelistfondens stipendier beskrevs Joel Sjöberg, Örebro, av styrelsen som en ”frisk fläkt i den svenska kristenheten” som genom sitt förlag Gospel Media varje år sprider ett rikt urval av litteratur för kristen uppbyggelse och kreativ evangelisation.

 

Joel Sjöberg

 

Joel Sjöberg, som förutom sin uppgift som förläggare också är aktiv i den nystartade Örebrokyrkan i Örebro, blev glad och överraskad när han fick reda på att han skulle få stipendum från Evangelistfonden.
– Det är väldigt uppmuntrande och hedrande. Jag tar emot det med ödmjukhet, säger Joel Sjöberg, som är son till pastor Bengt Sjöberg, och brorson till pingstpredikanterna Kjell och Stanley Sjöberg.

Vad betyder det för dig personligen att få det här stipendiet?

– Det betyder jättemycket. Jag har alltid sett upp till Roger Larsson och att få ett stipendium av honom är som sagt en stor uppmuntran.

Du är både förläggare, författare, förkunnare och församlingsledare, och av evangelistfonden beskrivs du som mediaevangelist – vad är det som ligger starkast på ditt hjärta?

– Det som ligger starkast på mig är att nå ut med evangeliet, och jag gör det i olika former. Vilken form jag trivs bäst med är svårt att säga, men att sprida evangeliet är drivkraften.

Stipendiet är på 15 000 kronor. Vad ska du göra med pengarna?

– Det är en bra fråga. Jag har inte bestämt det än. Det kan bli någon missionsresa, alternativt ett besök vid ett spännande arbete någonstans. Det får bli något som går utöver den vanliga verksamheten.
Roger Larsson berättar att han inte känt Joel Sjöberg så väldigt länge. Tanken på att Joel skulle vara aktuell för att få Evangelistfondens stipendium föddes hos Roger Larsson redan för ett år sedan.
– Redan då tänkte jag när jag fick veta lite mer om honom: ”Han är ett evangelistämne.” Han har ett stort intresse för att sprida kristen litteratur och är samtidigt ute och har möten som förkunnare.

Text: Evangelistfonden och Världen Idag